Něco na tom JARu je...

Holá pravda, suchý vtip!
Nikdo nikde netušil, když Roman Holý, kdysi zhola neznámý střední útočník, přispurtoval do Prahy, co třímá pěst jeho lbi ve svých útrobách...totiž všechno! Šumavan Vimperk se, dle něj, skromného to rodáka ze Sušice, už-už chtěl přejmenovat na Šuman Van Roman! Tuto líbivou omítku odmítl. Svým důrazným poklepem, s pověstným spodním ďahem, to samozřejmě všechno založil.



Permanentní terror! Permanentní tenor!
Osobnost Vrtulníka Majkla Ví nejlépe srovnáme s hrdým starověkým válečníkem, řídícím moderní tank, jinak ho prostě nesrovnáte! Tato bývalá zakuklená funky-lesba prožívá s J.A.R. okamžiky štěstí, které jsou skutečně vrcholně neuchopitelné...v kuloárech se proslýchá jeho záliba v opájení se čímkoli. Někdy jde a jindy nejde, je mistrem mentální akrobacie! Výrazným poklepem na základní kámen to všechno založil.



Strýček ze Zimbabwe

Oto Klempíř je zóna perzóna, žijící skokovým vývojem.

Kdysi degenerát pak renegát a básník, nyní vlajková fregatka bahna posledního desetiletí.

Nemá rád hluk, ten kluk.
Rytmickým poklepem na základní kámen to všechno jistě založil.



Záření

Hluboké lidství je natolik rurálním jevem, že osoby jím obdařené bývají úhelníky ne jedné, ale mnoha generací. A je-li navíc prožitek, které skýtá, vyjádřen s pokorou a obecně platným sebezpytným, emocionálně vyzrálým až obnažujícím uměleckým ztvárněním, stává se kultem. Ať už si vezmene za příklad Kult Modré Ústřice, O´Kult, Monokult či jakýkoliv jiný obecně známý příklad smělé statečnosti a houževnaté vytrvalosti, sedí nad míru přesně právě Danu Bártovi...ovšem s jedním rozdílem: jeho stín nikoho nedusí, jen opatrně ochladí žárem rozpálená čela a lehce zčeří únavou zemdlené lidské mysli.



Entré do života

Mirek Chyška! Jediný hráč na výbušné motory konce tisíciletí.

Hudebník, pro něhož koncert nikdy neskončí - protože všechno teprve začíná.

Kmotr beg-lajtu v Čechách, navěky obsazující slunná místa abnormativních tabulek, neboť ty normativní leží v prachu cest po kterých kráčel.




Rata - mahata

Pavel Bady Zbořil je bicích strojů král! Štěkalům v kalištích se ze srdce usmívá a stejně veřejně jim přeje všechno dobré. Všechny skladby, které kdy tento fundovaný jazzman se ctí zahrál, cítí tak, že dokáže pojmenovat jejich vůně. Laskavý šiřitel Hudby s velkým H a milovník dobrého vína. Jeho trefný vtip, zavíraný obvykle ostrou pointou, však nezná hranic. Stejně jako muzika, jíž již před lety definitivně propadl. Mužík vskutku Boží.



Srdce na dlaních svých

V zemích Evropské Unie a USA znám jako nepřesoulovatelný kontrapunktivní kontra basista Roberto Balzaro Galilejský, který funkem jako nůž máslem prochází. Převeliký svým vytříbeným stylem, nepřekonatelný trpělivostí a respektovaný pro nevídaný vnitřní cit. Je to Sir Lawrence Oliviér čtyř taktů a všemožných dob. Shalom, chaver!




Od soumraku do úsvitu

Kdyby byl hudební vzdělanec a brilantní trombonista Filip Jelínek býval vystudoval medicínu, byl by dnes pro svůj klid a jistou ruku pravděpodobně špičkovým chirurgem. V případě, že by se snad rozhodl pro obchodní dráhu, byl by ten nejlepší tichý společník na světě. Takto však, s radostiplnou jistotou a vrozeným taktem, přivádí na kolbiště forbín svůj vítězný oddíl - dechovou sekci J.A.R.!



Touchdown!

Je-li možné říci o někom, že má hudbu v krvi, pak je to František Kop, pravý mistr saxofónu! Je-li možné o někom říci, že dokáže napsat a zahrát v notách skutečný dopis či dokonce diplomatickou nótu, pak je to opět František Kop, nefalšovaný znalec tónu! Charisma s rozsáhlou zkušeností ztělesněno jediným mužem. Nyní do pekla i nebe můžem.




Gaté-gaté-paragaté...

Cestu světla připomínají tóny saxofonu Radky Kaspar - šťastná to země, ej, každičký J.A.R.d!
Nad jiné cílevědomý, vytrvalý a silný!






převzato ze starodávných webů jarů.

Žádné komentáře: